پیالسی (به انگلیسی: Programmable Logic Controller) یا کنترلگر منطقی برنامهپذیر، یک رایانه دیجیتال صنعتی است که برای استفاده در کاربردهای صنعتی استحکام بخشیده شده است و در فرآیندهای صنعتی از قبیل کنترل فرایند_تولید ، کنترل خطوط مونتاژ، کنترل دستگاههای رباتیک یا هر فرایندی که نیاز به کنترل دقیق و قابل اطمینان و عیبیابی ساده داشته باشد از آن استفاده میشود.
استفاده اینورتر چیست ؟
استفاده از PLC ها باعث شده است که بسیاری از سیم کشی های مرسوم در مدارهای کنترلی رله ای حذف گردد. سایر مزایای استفاده از PLC به جای سیستم های رله ای شامل: نصب و برنامه نویسی آسان، زمان پاسخ کوتاه، سرعت بالای کنترل، قابلیت شبکه کردن مجموعه، تست و عیب یابی ساده و قابلیت اطمینان بالای این سیستم ها می باشد.
دستگاه اینورتر چیست ؟
پی ال سی یا کنترلگرمنطقی برنامهپذیر: به زبان ساده دستگاهی ست با قابلیت برنامهریزی از نوع منطقی که میتوان #دادههایی را به عنوان ورودی به دستگاه تغذیه کند، روی آنها پردازش انجام دهید و در نهایت خروجیهایی را کنترل کرد یا نمایش داد. برنامه پذیر است. یعنی رایانه است. اما یک رایانهٔ ویژه برای منظوری ویژه.کار با آن ساده ست. یعنی با دانستن اصول ساده و پایهٔ منطق که پیشنیازی هم ندارد، میتوان اساس کار آن را درک و تحلیل کرد. کنترلگر است. مانند مدار فرمان الکتریکی.پی ال سی منطقی است. برخلاف مدار فرمان الکتریکیانواع پی_ال_سی از نظر وسعت عملیاپی_ال_سی ها با کاربرد محلی است.
کاربرد اینورتر چیست ؟
کاربرد: کنترل سیستمهایی با حجم کوچک (تعداد ورودی و خروجیهای محدود) و برای کنترل همزمان تعداد کمتری از پروسهها یا کنترل دستگاههای مجزای صنعتی (به علت قابلیت محدودتر) ارائه: اغلب شرکتهای سازنده، این نوع PLCها را همراه دیگر PLCها به بازار ارائه میدهند ولی برخی از شرکتهای سازنده آن را با نام مینی PLC یا اسمارت رله ارائه مینمایند. از جمله این نوع PLCها میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:کاربرد: کنترل سایت کارخانهها و دستگاههای صنعتی، نظارت و حفاظت.
صنایع اینورتر چیست ؟
معمولاً در صنایع بزرگ، PLCها یا پروزتهای ورودی – خروجی در قسمتهای مختلف سایت کارخانه وجود داشته و کنترل محلی بر قسمتهای تحت پوشش خود انجام میدهند. سپس اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روشهای مختلف انتقال دادهها به اتاق کنترل مرکزی منتقل شده و که در آن محل با استفاده از روشهای مختلف مونیتورینگ صنعتی، اطلاعات به را شکل گرافیکی تبدیل کرده و بر روی صفحه مانیتور نمایش میدهند. در این حال اپراتور تنها با دانستن روش کار با رایانه و بدون نیاز به اطلاعات تخصصی میتواند سیستم را کنترل کند.