عملکرد گیربکس خورشیدی

بازده و عملکرد بالای گیربکس خورشیدی باعث استفاده بسیار از آن در صنعت شده است به همین دلیل با نحوه عملکرد و مکانیزم گیربکس خورشیدی آن آشنا خواهیم شد . در ادامه نیز با ساختار این نوع گیربکس بیشتر آشنا خواهیم شداین نوع گیربکس ، تنها یک دنده در مرکز دارد که حداقل یک دنده به شکال هرز گرد در اطراف همین دنده مرکزی قرار دارد که به این دنده دنده خورشیدی نیز گفته میشود و جز ثابت گیربکس نیز همین می باشد.

نحوه عملکرد گیربکس خورشیدی

نحوه عملکرد ان نیز به این صورت است که در کنار ثابت ماندن اجزا اصلی آن ، دیگر اعضا می چرخد و باعث افزایش ، کاهش و تغییر زاویه دور یا گشتاور خواهد شدبرای عملکرد کاهش دور ، دنده مرکزی خورشیدی ثابت می باشد و دنده های اطراف آن به حرکت درمی آیند .برای عملکرد افزایش دور ، دنده مرکزی خورشیدی ثابت می ماند اما دنده رینگی دور دنده های هرزگرد حرکت میکند که موجب افزایش دور میشودحالت دیگری نیز وجود دارد که براساس آن میتوان حرکت گیربکس خورشیدی را معکوس نمود ، به این صورت که قفسه گیربکس ثابت می ماند و براساس چرخش دنده خورشیدی ، دنده های هرزگرد نیز میچرخند و با معکوس کردن حرکت دنده رینگی ، حرکت نیز معکوس میشود.

  ساختار گیربکس خورشیدی

ساختمان گیربکس سیاره ای شامل موراد زیر می باشدچرخ‌دنده‌ها در سیستم انتقال قدرت (transmission) شبیه به چرخ‌های موجود در یک سیستم پولی (pulley) و تسمه (belt) کمربند هستند. مزیت استفاده از چرخ‌دنده‌ها این است که دنده‌های چرخ‌دنده از لغزش جلوگیری می‌کنند.پینیون دنده کوچک وسط گیربکس میباشد که نیروی انتقال داده شده توسط کریر را به خروجی استیج منتقل میکنداستیج گیربکس شامل کریر پینیون رینگیر میباشد.کریر یک صفحه است که دنده های گیربکس روی آن نشسته و وظیفه چرخاندن دنده ها را دارد.

مقالات پیشنهادی  معرفی معروف ترین تولید کننده گیربکس خورشیدی در ایران و جهان

درج نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.