نمایندگی فروش انواع مونو پمپ
مونو پمپ یا پمپ ماردونی چیست ؟
منوپمپ را با اسم هایی مانند ” پمپ اسکرو ” ، “پمپ مارپیچ خارج از مرکز” ، “پمپ با حفره پیش رونده” یا پمپ ماردونی هم میشناسند . منو پمپ از آن نوع پمپ هایی به حساب می آیند که جابجایی مثبت دارند که متشکل از دو بخش اصلی می باشد .
. قسمت روتور که قسمت متحرک منو پمپ است را بیشتر از جنس استنلس استیل تولید میکنند
. قسمت ثابت پمپ که به استاتور معروف است از لاستیک یا پلاستیک ساخته میشود .
لطفا قبل از ادامه فایل صوتی زیر را گوش دهید
در منوپمپ همزمان با حرکت قسمت متحرک یعنی روتور ، مواد مورد استفاده از طرف مکش وارد شده و به دنبال همان حرکت دورانی شکل مواد به سمت خروجی پمپ رفته و به دلیل بیشتر شدن فشار از خروجی خارج میشود .در ساختار یک منو پمپ ، بخش مارپیچی (ماردون) از جنس فلز درون استاتور مارپیچ ساخته شده از لاستیک وجود دارد . قسمت ماردون بر روی روتور یا شافت سوار میشود که با هر چرخش روتور که از نیروی الکتروموتور منشا میگیرد ، ماردون داخل استاتور نیز به حرکت در می آید و سیال هم در موازات محور پمپ حرکت میکنند .
یک منوپمپ قابلیت پمپاژ ماده های غلیظ ، اسیدی (خورنده) ، موادی که ذرات جامد دارد ، موادی با درصد سایش زیاد ، لجن صنعتی و … را دارد .مقدار فشاری که از خروجی ، خارج میشود از 3 تا 160 بار می باشد . حداکثر مقدار فشاری پمپ به تعداد طبقات خود مونوپمپ بستگی دارد. هرچقدر که فشار موجود در پمپ بیشتر از 6بار باشد مقدار فرسایشی و به دنبال آن زمان خرابی و آسیب دیدن پمپ جلوتر می افتد .
یکی از دلایل آسیب دیدگی استاتور آن ، خشک کار کردن پمپ می باشد ؛ دلیل این امر نیز ایجاد اصطکاک و دمای بالا سطح الاستومر استاتور ، در اثر کافی نبودن مقدار روغن درون پمپ می باشد . همین خساراتی که به دلیل خشک کار کردن پمپ ایجاد میشود از رایج ترین زمینه های از کار افتادن پمپ است .
برای جلوگیری از خشک کار کردن پمپ میتوان یک وسیله ای را نصب کرد تا از دمای محل برخورد روتور و استاتور در جریان باشید و در زمان بالا رفتن دمای محل تماس ، روغن کاری مورد نیاز را انجام دهید.عملکرد جابه جایی این پمپ که نام دیگر آن پمپ تک اسکرو نیز می باشد ، مثبت می باشد .
مشخصات فنی مونو پمپ
[table id=19 /]
” قیمت های درج شده به روز و مربوط به سال 1400 می باشد ”
(قیمت ها بدون احتساب موارد اضافی مانند شاسی استیل و دیگر موارد می باشد)
طرز کار مونو پمپ
همانطور که گفته شد ؛ استاتور مارپیچ شکل درون منو پمپ از پلاستیک ساخته میشود و درون همن استاتور نیز یک ماردون فلزی جنس قرار میدهند . با شروع حرکت الکتروموتور ، این ماردون نیز حرکت خود را در حالی یا بر روی روتور یا شافت نصب شده است ، حرکت دورانی خود را اغاز میکند و همزمان با این امر سیالات مورد استفاده نیز موازات محور پمپ به حرکت در می آید .
در بیشتر مواقع ، سیالاتی که از این مدل پمپ ، برای پمپاژ آنها استفاده میشود ، درصد ویسکوزیته ی بالایی دارند ؛ به همین دلیل گاهی این پمپ را پمپ غلیظ کش هم مینامند .
اجزای مونو پمپ
ساختار جزیی هر منو پمپ تشکیل شده از الکتروموتور ، گیربکس ، روتور ، استاتور ، بدنه ، سیستم آب بندی می باشد ؛ هر کدام از این قطعات خودشان یک کار و عملکرد خاصی را بر عهده دارند که فقط در زمانی یک مونو پمپ به بهترین شکل ممکن عمل میکند که تمام این قطعات در زمان مناسب بهترین عملکرد را داشته باشند .
نکته : محدوده ظرفیت هر منو پمپ از 1 تا 150 متر مکعب در ساعت و فشار از 6 تا 40 بار میباشد.
قطعات مورد استفاده در منوپمپ :
1 – الکتروموتور
این قطعه بر عهده دارد نیروی مورد نیاز برای ایجاد حرکت دورانی را ایجاد کند . این قطعه با تو به چگالی و ویسکوزیته سیال ، دبی و فشار مورد نیاز را نیز تولید میکند .
نکته : هر چقدر فاصله ی موتور بیشتر باشد میزان دبی خروجی افزایش می یابد .
2 – گیربکس
در این قسمت عمل هایی مانند تغییر دور موتور به اندازه مورد نیاز ، کنترل حداکثر دور پمپ انجام میشود .
گیربکس ها دو نوع دور فرکانسی و دور متغیری می باشد ، البته در بعضی زمینه ها از تسمه و پولی نیز استفاده میشود.
3 – روتور
قسمت متحرک و مارپیچ شکل مونوپمپ که دارای گام های با دنده های عمیق و مرکز باریک می باشد . مقدار گامی که هر روتور دارد نصف گام یک استاتور است . روتور ها یک سری فضای خالی دارند که همزمان با هر بار چرخش از سیال پر شده و این امر باعث انتقال سیال از ورودی به خروجی میشود . جنس و متریال روتور متغیر است و با توجه به سیال مورد استفاده حنس آن انتخاب میشود .
در صورتی که سیالی که میخواهید استفاده کنید درصد سیلیس و سایش آن بالا است باید روتور خود را با یک پوشش پلیمری ، بپوشانید ؛ تا از آن در برابر آسیب های احتمالی جلوگیری کرد .
مقدار فشاری که یک پمپ تحمیل میکند به تعداد گام روتور آن بستگی دارد . روتور ها به دو شکل یک راهه و دوراهه طراحی و ساخته میشود که هر چقدر اندازه ی قطر روتور ، طول گام و عمق گام را بیشتر طراحی کنند ، دبی خروجی افزایش یافته و فشار عملکرد نیز کم میشود .
4 – استاتور
بخش داخلی بدنه مونو پمپ را استاتور مینامند . یک دو راهه ی مارپیچ شکل است که روتور را درون خود نگه میدارد .
استاتورها از دو بخش ” محفظه استاتور” ، “قسمت بیرونی” تشکیل میشود.
قسمت بیرونی را بیشتر از فولاد ، چدن ، برنز ، فولاد ، کرم ، نیکل ، مولبیدن ساخته میشود اما محفظه استاتور متریال های طبیعی ، مصنوعی ، PTFE ، پلی پروپلین دارد که نوع هر دوی آنها را بر اساس وِیژگی های سیال مورد استفاده انتخاب میکنند . ویژگی مانند : سایش ، حرارت ، روغنی بودن ، اسیدی و خورندگی و حلال بودن .
یکی از عوامل آسیب دیدگی استاتور ، خشک کار کردن پمپ می باشد که دلیل آن ایجاد اصطکاک بین روتور و استاتور در اثر کم بود روغن میباشد .
مزایای مونو پمپ
1 – سهولت در تعمیرات و نگهداری
2 – طراحی اولیه ی ساده
3 – گوناگونی عملکرد
4 – قابلیت پمپاژ سیال های غلظت بالا
5 – بهداشتی برای استفاده در صنایع غذایی
6 – توانایی تحمیل فشار های متفاوت
7 – کارکرد بدون توقف
8 – کنترل میزان دبی خروجی و دور
9 – انتقال مواد های چند ازی
10 – مونتاژ و دمونتاژ آسان
11 – مقدار کم نویز
12 – پمپاژ مواد با درصد جامد بودن یا خمیری یا ویسکوزیته بودن
از این پمپ در صنایعی مانند : صنایع غذایی ، آب و فاضلاب ، چوب و کاغذ به کاربرده میشود .
به طور کلی محصولات منوپمپ در 4 گروه و چندین مدل ( بسته به فشار و دبی ) طبقه بندی می شوند .
که شامل
معرفی انواع مونو پمپ
- منوپمپ لوله ای ( موادغذایی )
- منوپمپ های قیفی
- مونو پمپهای تخلیه بشکه
- پمپ های بتن سبک
کاربرد مونو پمپ
اگربه انتقال مواد بسیار سایا ، مواد بسیار قلیایی یا اسیدی ، مواد رقیق یا بسیار غلیظ با چسبندگی بالا ، موادغذایی ، مواد آرایشی و بهداشتی و غیره ، نیاز دارید ، بدون شک محصولات ما راهکاری مناسب ، با کیفیت و اقتصادی برای نیاز شما می باشد .
شما می توانید با استفاده از محصولات ما ، در هر چیزی که تصورش را دارید ، صرفه جویی کنید ، استفاده از متریال با کیفیت بالا در ساخت قطعات پمپ باعث افزایش عمر کاری پمپ شده که حاصل آن صرفه جویی در زمان راه اندازی ، تعمیر و نگهداری ، مصرف انرژی و غیره می شود که در نتیجه باعث افزایش راندمان تولید میشود
ویژگیهای عمده مونو پمپ
انتقال هرگونه مواد سایا ، اسیدی و قلیایی و … با ویسکوزیته مختلف
- تنوع کاربرد در صنعت
- مناسب برای انتقال مواد با درجه حرارت مختلف ، زیر صفر تا +160 درجه سانتیگراد
- انتقال مواد با دبی های مختلف بدون وابستگی به فشار خروجی پمپ از 1 لیتردرساعت تا 60000 لیتردرساعت
- انتقال مواد بسیار حساس ، عدم تاثیرگذاری بر ساختار مواد
- انتقال مواد با حجم دقیق و دلخواه
- حذف ضربات قوچی پمپ ( انقتال یکنواخت مواد پمپ شونده بدون ضربه و لرزش )
- عدم برگشت مواد پمپ شده و عدم نیاز به شیرهای یک طرفه
- تعمیر و نگهداری آسان : طراحی ویژه قطعات ، شما را در امر تعمیرات ، استفاده از هر ابزار مخصوص بی نیاز و امر جایگزینی قطعات یدکی را به راحتی امکان پذیر می کند .
- اقتصادی و با صرفه : طراحی و ساخت پمپ ها به گونه ای است که موجب افزایش راندمان تولید و بهره وری و کاهش هزینه های ناچیز تعمیر و نگهداری می شود .
مهمترین کاربری های مونو پمپ
پمپ تک اسکرو برای محدوده وسیعی از سیالات لزج کاربرد دارند . پمپ های گریز از مرکز و توربینی طور طبیعی برای سیالات کم لزجت استفاده می شوند و برش چشمگیری بر سیال پمپ شونده وارد می کنند .
مونوپمپ ها به دلیل نرخ برش بسیار پایین برای سیالاتی با لزجتخیلی پایین مانند خون که در برابر برش حساسیت دارند استفاده می شوند .
راهنمای انتخاب مونو پمپ
فرآیند انتخاب مونو پمپ عبارت است از :
تعیین اندازه و تعداد مراحل برای فراهم کردن شرایط مساعد برای سیال و یافتن محرکی با اندازه مناسب برای تامین توان مورد نیاز پمپ بنابراین پیش از انتخاب پمپ بیشترین اطلاعات درباره نوع سیال و کاربرد پمپ باید جمع آوری شود . یک پمپ تنها بر مبنای دبی و فشار می تواند انتخاب گردد اما ویژگی های سیال مانند لزجت ، سایندگی ، اندازه بزرگترین ذرات جامد ، میزان ذرات ، شرایط مکش و دما تاثیر زیادی بر انتخاب پمپ دارند .
- دبی ( ظرفیت ) : که معمولا برحسب لیتر در دقیقه یا ساعت و یا لیتر در مترمکعب می باشد که میزان حداکثری مقدار مواد را برای پمپ مشخص میکند
- هد ( فشار ) : بر حسب متر یا بار که حداکثر فشار لازم برای طی کردن مسافت سیال را مشخص میکند
- لزجت ( ویسکوزیته ) : که حالت فیزیکی سیال را مشخص میکند
- خواص فیزیکی سیال : مانند سایندگی یا خورندگی سیال
- دمای کاری
- فضای کاری
- دور مورد نیاز برای پمپ که گاهی منجر به ساخت پمپ سفارشی خواهد شد
کاربردهای مونو پمپ در صنایع :
- صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی
- صنایع آرایشی و بهداشتی
- صنایع موادغذایی
- صنایع شیمیایی و داروسازی
- صنایع تصفیه فاضلاب و آب
- صنایع قندسازی
- صنایع پلاسیکی سازی
- صنایع کاغذسازی
- صنایع ساختمان سازی
- صنایع رنگ سازی
- صنایع تولید رب ، کنسانتره
- صنایع شیرینی و شکلات
- صنایع کشاوزی
- صنایع لبنیات
- صنایع گوشتی
- صنایع سرامیک ، چینی و کاشی سازی
مونو پمپ مواد غذایی
این سری از تولیدات ، بیشترین کاربرد و مصرف را در صنایع غذایی ، بهداشتی و آرایشی دارد . استفاده از بهترین و مناسب ترین متریال مقاوم به اسیدها ، بازها و اکسیداسیون در طراحی و ساخت این گونه پمپ ها باعث شده استانداردهای بهداشتی در بالاترین سطح خود قرار گیرد .
خصوصیات مونو پمپ لوله ای
1 – عدم محدودیت در انتقال مواد با ویسکوزیته های مختلف
2 – حذف ضربات قوچی ( انتقال بدون ضربه و یکنواخت )
3 – طراحی بهینه به منظور رعایت اصول بهداشتی
4 – استفاده از لاستیک متناسب با مواد پمپ شونده ( موادغذایی ، اسیدی ، بازی و سایر مواد )
5 – توانایی مکش از ارتفاع
منو پمپ قیفی ( دهانه باز )
پمپ های قیف دار در 8 مدل با دبی و فشار های مختلف دارند . این سری از پمپ ها برای انتقال مواد با ویسکوزیته بالا و یا موادی که جریان پذیری کمی دارند و یا ذرات جامد بزرگ هستند بسیار مناسب می باشند ، استفاده از مارپیچ جلوبرنده برای تغذیه روتور و استاتور بسیار مناسب بوده و به انتقال مواد سرعت می بخشد .
خصوصیات مونوپمپ قیف دار ( هاپر )
استفاده از دهانه باز و مارپیچ برای انتقال مواد با ویسکوزیته بالا
- طراحی قیف براساس کاربرد
- عدم محدودیت در انتقال مواد
- قابلیت کنترل و فشار خروجی
مونو پمپ تخلیه بشکه ( مخزن )
مونوپمپ های عمودی که به طور خاص برای انتقال محصولات دارای ویسکوزیته ی کم یا زیاد از بشکه ها و تانکها به وسیله ی فروبردن لوله ی پمپ در بشکه ( بدون لوله ی واسط بین پمپ و مخزن ) طراحی شده اند
خصوصیات مونو پمپ تخلیه بشکه
- قابلیت حمل و نقل آسان
- تنوع در راه اندازها : سه فاز ، تک فاز
- کاربری ، تعمیراتو نگهداری آسان
- قیمت مناسب
- مناسب جهت استفاده در محیط هایی با رطوبت بالا
- مناسب برای مایعات خورنده
- انتقال کنسانتره ی میوه ها برای تولید آبمیوه
- انتقال انواع کرم
- انتقال عسل و دیگر مواد دارای ویسکوزیته ی بالا
- فشار کاری 3 تا 8 بار
- دبی 1 تا 8000 لیتر در ساعت
مونو پمپ بتن سبک
این سری از تولیدات ، بیشترین کاربرد و مصرف را صنایع تولید بتن سبک و کف سازی های ساختمان را دارند . استفاده از متریال مقاوم به سایش و خوردگی و عملیات حرارتی پذیر و همچنین استفاده از کرم سخت در پوشش روتور ها در طراحی و ساخت این گونه پمپ ها باعث شده تا کیفیت پمپ ها در بالاترین سطح قرار بگیرد .
خصوصیات منوپمپ بتن سبک
- تنوع در طراحی و ساخت
- تک فاز و سه فاز
- طراحی ویژه برای به حداقل رساندن حباب شکنی بتن
- امکان شست و شوی پمپ جهت جلوگیری از رسوب بتن
- استفاده از متریال مقاوم به سایش در ساخت لاستیک ها
- استفاده از پوشش کرم سخت برای افزایش عمر کاری روتورها
- استفاده ار گردگیر های لاستیکی برای محافظت و افزایش عمرکاری مفصل ها
با توجه به نواسانات قیمت در بازار خواهشمند است برای اطلاع از قیمت مدل های مختلف منوپمپ آسیا و مونوپمپ بهلول از طریق لینک زیر با ما در تماس باشید
[aparat id='YEest']