فروش پمپ ضد اسید یا اسیدی
پمپ اسیدی چیست ؟
پمپ ضد اسید ( که با نام های پمپ اسیدی ، پمپ تفلونی و پمپ پلیمری و پمپ اسید نیز شناخته می شود و البته با نام های پمپ انتقال اسید ، پمپ اسید زن ، پمپ اسید صنعتی ، پمپ اسید شور و پمپ اسیدکش نیز نامیده میشود ) ، در صنایع مختلف کاربری های منحصر به فرد خود را دارد ، و به دلیل همین استفاده شدن در انواع صنایع ، در مدل ها و طراحی های متخلفی نیز تولید شده و به بازار عرضه میشود . هر نوع از این پمپ ها برای یک عملکرد خاص و با ویژگی مخصوصی طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرد .
این دسته از پمپ جز دستگاه های پرمصرف صنایع به شمار می رود ، از نام خود پمپ مشخص است که دارای چه ویژگی هایی است و در چه زمینه هایی استفاده میشود . این پمپ ها برای به گردش درآوردن مواد اسیدی و هر گونه موادی با خاصیت شیمیایی خورندگی استفاده میشود .
شما میتوانید خلاصه مقاله را در از طریق فایل صوتی و ویدئوی زیر به دست آورید
مشخصات فنی پمپ ضد اسید
مشخصات فنی پمپ اسیدی و همچنین قیمت پمپ تک در جدول زیر درج شده است .
تیپ | توان موتور مورد نیاز | قطر لوله داخلی به اینچ | ارتفاع به متر | آبدهی | قیمت | |
85 | نیم اسب | 1 | 3 | 2 | 1.200.000 | پمپ اسیدی نیم اسب |
110 | یک اسب | 1-1/4 | 5 | 5 | 1.500.000 | پمپ اسیدی یک اسب |
140 | سه اسب | 2 | 10 | 10 | 2.000.000 | پمپ ضد اسید سه اسب |
185 | ده اسب | 3 | 20 | 20 | 6.000.000 |
قیمت های درج شده به تومان بوده و بدون اطلاع قبلی قابل تغییر می باشد
پمپ ضد اسید برای سیلات خورنده بسیار کارایی دارند. پمپ پلیمری با انواع الکتروموتور ( تک فاز یا سه فاز ) کوپله می شود . بخش ورودی و خروجی پمپ اسیدی به صورت فلنجی و سر شلنگی و قابل تغییر و در سایزهای مختلف استفاده می شود. در پمپ های ضد اسید با توجه به خواص و ویژگی های سیال قابل انتقال، انتخاب نوع متریال ساختمان پمپ اهمیت دارد زیرا مواد با توجه به تنوع زیاد سیالات شیمیایی از نظر خواص (اسیدی، بازی، نمکی و غیره) و خواص فیزیکی (درجه حرارت، سایش، غلظت و غیره) دارای عملکرد متفاوتی در برابر خوردگی می باشند.
ویژگی ها و طراحی خاص این پمپ ها باعث مقاومت آن ها در برابر خاصیت خورندگی اسیدها و فشار بالا می شود . از این پمپ ها بیشتر برای پمپاژ موادی نظیر اسید سولفوریک ، اسید کلریدریک ، اسید کلرفریک ، اسید نیتریک ، سیالات دارای وِیژگی قلیایی ، حلال های نفتی و موادی دیگر با ویژگی اسیدی به کار برده میشوند . با توجه به نوع کار خود و سیال مورد استفاده ، باید متریال مناسب انتخاب کرد .
پمپ های پلیمری از مواد اولیه ای همچون پلی پروپیلن PP ، پی وی سی PVC ، تفلون PTFE ، کاینار PVDF تولید میشود . به دلیل آسیب پذیر بودن آن ها در برابر حالت خورندگی مواد ، از ساختار آن مکانیکال سیل را حذف می کنند و برای جایگزین آن سیلینگ مگنتی استفاده میشود .
راهنمای انتخاب پمپ ضد اسید
انتخاب پمپ اسیدی باید براساس نوع سیال منتقل شونده و همچنین دما محیط انتقال انجام شود که مهم ترین بخش همین می باشد . همچنین اطلاع از آبدهی و فشار مورد نیاز در کاربری نیز از موضوعات دیگر می باشد
طرز کار پمپ ضد اسید
در پمپ ضد اسید ، چرخش پروانه که الکتروموتور آن را به وجود می آومد ، مکش سیالات را انجام میدهد ، چرخش این پروانه های به سیالات شتاب داده و این انرژی جنبشی پس از افزایش یافتن ، تبدیل به انرژی فشار میشود سپس سیالات با فشار از قسمت خروجی ، خارج میشود .
اجزای پمپ اسیدی
- محفظه (casing )
- پروانه ( impeller )
- شافت ( shaft )
- یاتاقان (bearing )
- آب بند یا مکانیکال سیل ( seal )
معایب و مزایای پمپ ضد اسید
این نوع از پمپ ها نیز با توجه به ساختار و مواد اولیه ای که در ساخت آنها به کار برده میشود ، مزایا و معایبی دارد .
مزایای پمپ اسیدی :
- توانایی فعالیت در شرایط خاص با مقاومت بالا
- درصد نشتی نزدیک به صفر و مناسب برای انتقال سیالاتی مانند آ اسیدها ، روغن ها و مواد معدنی
- به دلیل نشتی نداشتن دستگاه ، سیال نیز هدر نمیرود
- سروصدای کم به هنگام فعالیت
- شرایط نگهداری آسان
معایب پمپ اسیدی :
توانایی عملکرد در حالت خشک را ندارد و اگر به صورت خشک دستگاه به کار بیفتد ، احتمال خرابی بلافاصله بسیار زیاد است .
ساختمان پمپ ضد اسید
پمپ های اسیدی، از متریال هایی مانند GFP ( پلی پروپلین با الیاف شیشه ) ، PVC ، PVDF ، PE ساخته میشود ، در بیشتر مواقع از طریق تزریق یا کشیدن روکش های فلزی ، حالت محافظی بیشتری به آن میدهد .
برای سیالات خالص و تمیز با دمای حداکثر 120C از مواد های اولیه ی PP ، PE و سیالاتی با ویژگی های خورندگی و سایشی دمای حداکثری 120C با GFP ، PVDF سازگار بوده . در پمپ اسیدی برای به جریان انداختن سیال ، پروانه ی موجود با شکل نیمه باز و یک تکه طراحی میشود .
عمل آب بندی پمپ اسیدی از طریق اورینگ و واشر های ضد خوردگی ، انجام میشود ( در فشار های بالا عمل آب بندی خوب عمل میکند . )
اهمیت قسمت آب بند، از این جهت است که برای انتقال موادی همچون اسید که خاصیت شیمیایی و خوردگی دارد ، می باشد . جنس این قسمت بیشتر از جنس تفلون است تا بتواند از برخورد مستقیم با سیال در خارج از پمپ جلوگیری کند .این قضیه باعث بهتر شدن کارکرد آب بند و دسترس برای تعویض می شود
در صورتی که از پمپ اسیدی برای پمپاژ موادی سمی و خطرناک به کار گرفته شود ، برای جلوگیری از نشت سیال در محیط اطراف و بروز خطرات احتمالی ؛ از کوپلینگ مغناطیسی به جای مکانیکال سیل استفاده میشود . در این نوع برای انجام عمل گردشی پروانه ، از میدان مغناطیسی متشکل از دو اهنربای قوی می باشد ، استفاده میکنند .
پمپ اسیدی کاربرد بسیاری در صنایع غذایی ، دارویی و نظیر این ها دارد و برای اعمالی همچون رسوب زدایی کندانسور و اواپرایتور ها نیز استفاده میشود . پمپ اسید هم میتوانند با الکتروموتورهای تک فاز یا سه فاز با دور های مختلف و برند های مختلف بسته شود . در بازار هم میتوانید ایرانی این پمپ را بیابید هم خارجی آن را !
دو بخش ورودی و خروجی این پمپ به شکل های فلنچی ، سر شلنگی ، با قابلیت تغییر دادن و تنوع در سایز های عملکرد دارد .
پمپ اسیدی بیشتر در جنس های PTFE ، PVDF ، PVC ، PP و با توجه به شرایط موجود در سیالات ( خوردگی ، سایش ) از مواد های دیگری مانند شیشه ، سرامیک ، کربن ، لاستیک نیز استفاده میشود .
مکانیزم عملکرد پمپ اسید
این پمپ ها به طور کامل ضد نشت هستند و برای انتقال مواد شیمیایی خورنده ، مایعات سمی و دودزا ، اسیدها ، مواد شیمیایی آبکاری ، رنگ ها ، حلال ها ، بنزین ، نفت سفید ، شربت های دارویی و غذایی و غیره مناسب هستند.
در پمپ ضد اسید مگنتی از مهر و موم شفت استفاده نشده است و پروانه با کمک درایو مغناطیسی چرخش را ارائه می دهد. آهنرباهای خاکی کمیاب دائمی با قدرت بالا در آرایش محرک مغناطیسی استفاده می شود که کارایی مکانیکی بالایی را بدون لغزش صفر می دهد.
تمام پمپ های درایو مغناطیسی PMD در نوع Monoblock فقط با موتور Std TEFC و موتورهای ضد شعله در دسترس هستند
متریال پمپ اسیدی
مواد ساختمانی: GFRPP (Reim Forced Poly Propylene) ، PVDF (پلی وینیلیدن فلوراید)
دمای کارکرد: PP تا 70 درجه سانتی گراد PVDF تا 100 درجه سانتی گراد
کاربرد پمپ انتقال اسید
- 100٪ پمپ های ضد نشت
- مهر و موم شافت برای نگهداری ، تعویض وجود ندارد
- راندمان بالا به دلیل اتصال قدرت آهنربای دائمی
- طراحی ساده ، کارکردن و نگهداری آسان
- برای دست زدن به مواد شیمیایی بسیار خورنده ، آبکاری مواد شیمیایی ، مایعات سمی و بخار بسیار مفید است
- استفاده به عنوان پمپ اسید نیتریک ، پمپ اسید سولفوریک ، اسید فسفریک ، اسید استیک ، شستشوی مبدل های حرارتی و …
کاربرد پمپ اسیدی
یکی از زمینه هایی که از پمپ اسیدی استفاده میشود ، در صنایع مربوط به اسیدشویی (Etching) ، پمپاژ آب دریا (sea water) ، پمپاژ اسید سولفوریک ، اسید نیتریک ، اسید فسفریک ، اسید استیک ؛ همینطور برای مبدل های حرارتی ، تصفیه آب ، پمپاژ مایعات آبکاری ، مواد شوینده ، آب نمک ، مایع صابون ، کلرفیک ؛ استفاده میشود .
راه اندازی پمپ ضد اسید
مهم ترین نکته درباره پمپ اسیدی و در کل تمامی انواع پمپ ها این است که حتی برای کم تر از یک ثانیه نیز نباید به صورت خشک کار کنند که اگر این مسئله روی بدهد باعث گرم شدن زیاد از حد پروانه پمپ میشود و باعث نابود شدن مکانیکال سیل و دیگر اجزای آن خواهد شد .
قیمت پمپ ضد اسید
برای اطلاع از قیمت هر مدل به صفحه مختص به هر برند مراجعه نمایید . برای نمونه قیمت محصولات شرکت شیمی پمپ در جدول درج شده است
پمپ انتقال اسید
یکی دیگر از نام هایی که برای پمپ پلیمری توسط برخی برده میشود ، پمپ انتقال اسید می باشد که هیچ تفاوتی ندارد و یک تشابه اسمی می باشد
پمپ اسید سولفوریک
از پمپ اسیدی میتوان برای انتقال اسیدسولفوریک نیز استفاده نمود . اما به خاطر خورندگی بالای اسید سولفوریک ، در صورت استفاده از مدل های P.P پمپ پلیمری می بایست از سیل مکانیکی وایتون استفاده شود تا باعث خورندگی اجزای پمپ توسط اسید سولفوریک نشود . به همین دلیل به این پمپ گاهی پمپ اسید سولفوریک هم گفته میشود
سیستم خنک کننده سیل مکانیکی پمپ ضد اسید
به تازگی در مدل های 110 و بالاتر پمپ اسیدی سیستم خنک کننده مکانیکال سیل در نظر گرفته شده است که میتوان از آن برای سیالاتی که دمای بالایی دارند استفاده نمود . این سیستم به عنوان آپشن قابل خرید به پمپ ها اضافه شده است . شایان ذکر است از پمپ اسید به عنوان پمپ برای اسید شویی نیز استفاده میشود
همچنین میتوانید برای دانلود کاتالوگ پمپ اسیدی به صفحه بانک کاتالوگ مراجعه نمایید
تمامی قطعات یدکی از جمله پوسته – کفی – واسطه – پروانه – شفت – سر شلنگی – سیل موجود می باشد
برای سفارش پمپ اسیدی مورد نیاز خود با کارشناسان گروه صنعتی درویش در تماس باشید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم
تلفن های تماس : 33116747-021 | 33913151-021
شبکه های اجتماعی : 7238191-0912
سوالات متداول
- انتقال انواع مواد اسیدی ، شیمیایی و بازی
- قابل استفاده به عنوان اسیدشویی پکیج
برای دریافت لیست قیمت میتوانید از طریق همین صفحه ، صفحات اختصاصی محصولات و همچنین از طریق تماس با ما در ارتباط باشید
تمامی محصولات ما شامل گارانتی شش ماهه می باشد . به شرط آنکه پمپ به هیچ وجه بدون مواد ( خشک ) کار نکند . همچنین الکتروموتورها شامل گارانتی نمیشوند
دیگر مقالات ما
سلام . از این پمپ ها میشه به عنوان پمپ اسید سولفوریک استفاده کرد ؟ و اینکه پمپ اسید شویی با پمپ شیمی پمپ تفاوت داره؟
بله یکی از رایج ترین کاربردهای پمپ اسید استفاده به عنوان پمپ اسیدسولفوریک هستش ، پمپ اسید شویی هم یک نوع خاصی نیست و یکی از کاربردها هست
سلام . قیمت پمپ اسید سولفوریک رو از کجا میشه فهمید ؟