پمپ وکیوم یا خلا
بسیاری از صنایع و حتی منازل مسکونی در شرایطی قرار می‌گیرند که احتیاج به قطعه‌ای برای تخلیه کردن گاز یا مایع از محیط دارند. تخلیه گاز یا مایع از محیط به وسیله قطعه‌ای به نام پمپ وکیوم انجام می شود. این پمپ انواع مختلفی داشته و هر کدام از انواع آن برای کاربرد خاصی طراحی شده اند. وکیوم برای فضایی که خلاء شده فشاری کمتر از فشار اتمسفر دارد و تخلیه گاز یا مایعات به وسیله آن در درجات مختلفی انجام می شود که در برخی شرایط نیاز به بالاترین درجه و در شرایطی هم نیاز به پایین ترین درجه است.

 

پمپ وکیوم چیست؟
پمپ وکیوم از طریق تخلیه مولکولهای هوا در یک محفظه آب بندی شده می تواند خلاء نسبی در محیط ایجاد کند. به همین دلیل است که پمپ وکیوم را به نام پمپ خلاء هم می شناسند. به نوعی می توان گفت این پمپ در شرایطی کاربرد دارد که نیاز به ایجاد فشار منفی وجود داشته باشد. پمپ وکیوم برای انجام عملیات مکش کاربرد دارد که این عملیات را معمولاً می‌تواند تا چندین متر مکعب در ساعت هم به انجام برساند. در مورد این پمپ خوب است بدانید که سیلندر و الکتروموتور آن بر اساس میزان وکیوم موجود طراحی می‌شوند. هدف از تولید این قطعات این است که پمپ وکیوم بیشترین بازدهی را داشته باشد و البته در مصرف انرژی هم صرفه جویی به عمل آورد. ضمناً همانطور که در ابتدا هم گفتیم هر کدام از انواع این پمپ برای کاربرد خاصی طراحی می شوند مثلاً پمپ وکیوم ساده و کوچک صرفاً برای اجسام با وزن سبک کاربرد دارد اما سایز های بزرگتر این پمپ می توانند اجسام بسیار سنگین مثل سنگ های بزرگ را نیز منتقل کنند.

 

انواع پمپ وکیوم
همانطور که گفتیم پمپ وکیوم انواع مختلفی دارد. در اینجا قصد داریم در مورد انواع مختلف این پمپ ها نکاتی را خدمت شما بیان کنیم:

·       پمپ وکیوم آبی: این پمپ با نام‌های دیگر آب در گردش و رینگ آبی هم شناخته می‌شود. مهمترین کاربردی که این پمپ دارد استفاده از آن در صنایع سنگین می باشد. برای خنک کردن محیط همانطور که از نام این پمپ ها مشخص است در آنها از آب استفاده می شود.
·       پمپ روغنی: یکی دیگر از پمپ های وکیوم پمپ روغنی است که بیشتر در صنایع متوسط مورد استفاده قرار می گیرد و برای خنک کردن محیط در آن از روغن استفاده می شود .
·       پمپ خشک: دسته سوم پمپ های وکیوم به نام پمپ خشک است که بیشتر در صنایع سبک کاربرد داشته و برای خنک کنندگی از هوای ورودی در آن استفاده می شود. این پمپ خودش هم انواع مختلفی دارد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها پمپ روتاری است.
·       دسته بندی هایی که خدمت شما معرفی کردیم به صورت کلی هستند و اگر بخواهیم دسته‌بندی پمپ های وکیوم را به صورت جزئی تر انجام دهیم مواردی مثل پمپ های تسمه ای، دیافراگمی، پیستونی و اسکرول هم به عنوان دسته بندی های متنوع پمپ های وکیوم شناخته می شوند.

·       دقت داشته باشید که وجه تمایز این پمپ ها با هم در فاکتورهایی مثل فشار، مدت کارکرد، تولید تلرانس، شیوه کار با سیالات و همچنین مواد شیمیایی و کیفیت است.

 

مزایای پمپ وکیوم
·       اولین مزیت مهمی که پمپ وکیوم دارد عملکرد مطمئن آن است. ضمناً این پمپ ها از نظر نگهداری مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد و معمولاً به ندرت نیاز به تعمیر پیدا کرده و تعمیر آن نیز بسیار آسان است.

·       یکی از ویژگی های مهم دیگری که این پمپ ها دارند پردازش آسان آنها است. در واقع نحوه استفاده از آنها چندان پیچیده نیست.

·       این پمپ ها طراحی ساده ای دارند که البته در عین حال زیبا بوده و جذابیت های خودش را به عنوان یک دستگاه صنعتی دارد.

·       یکی از مهمترین مزایایی که این پمپ ها دارند این است که در آزمایشگاه ها و کارخانه های مواد دارویی نتایج قابل اطمینانی در اختیار پژوهشگران قرار می دهند. این نتایج پایدار بوده و پژوهشگران می‌توانند برای تحلیل های خودشان از آنها استفاده کنند.

·       یکی از مهمترین مزایای این دستگاه های صنعتی این است که دوستدار محیط زیست هستند و همچنین محیط کاری را در برابر مواد سمی ایمن می کنند.

·       استفاده از دستگاه وکیوم در محیط صنعتی باعث می شود هزینه های عملیاتی کارخانه به شدت کاهش پیدا کند و همچنین در زمان مورد نیاز نیروی انسانی برای کار صرفه‌جویی به عمل آید.

·       ویژگی مهم دیگر این پمپ ها این است که از نشت مواد جلوگیری می کنند. همچنین این پمپ ها مواد را با شیوه ای کاملاً مطمئن انتقال می دهند به گونه ای که هیچ مشکلی برای محیط ایجاد نشود.

 

کاربرد های پمپ وکیوم
·       پمپ وکیوم در منازل مسکونی برای ساخت جاروبرقی کاربرد بسیار زیادی دارد.

·       این پمپ ها همچنین در بیمارستان‌ها کاربرد های زیادی از خودشان نشان داده اند. به عنوان نمونه در اتاق عمل از این پمپ ها استفاده های زیادی می شود و وجود آن ها ضروری می باشد.

·       طبیعتاً مهمترین کاربردی که پمپ های وکیوم از خودشان نشان می‌دهند در صنایعی مثل طلا سازی و فلزات گرانبها و همچنین صنعت چوب است. در صنعت طلاسازی از این پمپ ها برای تزریق طلا یا فلز استفاده می شود و در صنعت چوب هم بیشتر ماشین های سی ان سی دارای این پمپ ها هستند.

·       اگر در زمینه ریخته گری فعالیت دارید نیز باید توجه داشته باشید که وکیوم کاربرد بسیار زیادی در این حرفه دارد. معمولاً برای پر شدن منافذ و از بین بردن حباب ها در ریخته گری از وکیوم استفاده می شود.

·       چاپخانه ها نیز برای انجام کارهای خودشان نیاز زیادی به وکیوم دارند چراکه عملاً ماشین آلات چاپ با استفاده از این دستگاه کار می کنند. قطعاً بدون وجود وکیوم بسیاری از ماشین آلات چاپ از کار می افتند و چاپخانه ها نمی توانند فعالیت خودشان را داشته باشند.

·       شاید جالب باشد بدانید که یکی از مهمترین کاربردهای این دستگاه مکش خون است. تعجب نکنید، مکش خون در کار حجامت انجام می شود و از این نظر وکیوم کاربرد مهمی دارد.

·       در آزمایشگاه ها و مراکز ظروف یکبار مصرف برای مکش و همچنین در پالایشگاه های نفت برای مکش و صافی از این دستگاه ها استفاده می گردد.

 

نحوه ی عملکرد پره ی چرخنده در پمپ های وکیوم:

مرحله ی انبساط (باز شدن ورودی و فشار کم) (اندوکسیوم)
ایزوله کردن (بسته شدن ورودی) (تجزیه)
مرحله ی تراکم پرفشار (تراکم)
خارج شدن گاز
انواع پمپ وکیوم
به صورت کلی انواع پمپ وکیوم به سه دسته اصلی پمپ وکیوم آب در گردش یا رینگ آبی ، پمپ وکیوم روغنی و پمپ وکیوم خشک تقسیم می شود.

تقسم بندی پمپ وکیوم با توجه به عملکرد
پمپ ایمپولز (پمپ مولکولی)
پمپ های تغییر مکانی مثبت
پمپ جذب کننده
کاربردهای پمپ وکیوم
پمپ وکیوم در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله صنایع شیمیایی ، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، صنایع چاپ و بسته بندی ، صنایع داروسازی ، صنایع دامداری ، صنایع چوب ، صنایع قند و شکر ، صنایع لاستیک سازی ، صنایع غذایی و کنسروسازی ، صنایع فولاد ، صنایع ریخته گری ، صنایع شیشه و پلاستیک ، صنایع چرم سازی ، صنایع ماشین سازی ، صنایع سیم و کابل ، صنایع مقوا سازی ، صنایع طلاسازی ، صنایع نساجی ، صنایع آب و فاضلاب و بسیاری از صنایع دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کابردهای این پمپ می توان به آزمایشگاه ها ، دندان پزشکی ، بیمارستان ها ، نیروگاه ها ، پرورش ماهی ، حمل و نقل و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

برندهای پمپ وکیوم
از انواع برندهای پمپ وکیوم می توان به روبسکی ایتالیا ، زیگما چک اسلواکی ، ریچله آلمان ، بیکر آلمان ، لی بلد آلمان ، ادوارد انگلیس ، واریان آلمان ، اسپارمکس تایوان ، Pomvak ، Value ، Sihi ، Hamer و ….. نام برد.

Read more

جهت مشاوره رایگان و استعلام قیمت با ما تماس بگیرید

دانلود کاتالوگ انواع پمپ وکیوم

کاتالوگ

درج نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.