آشنایی با اولین پمپ سانترفیوژ افقی؛ پمپ روغن داغ چگونه است؟
سال ۱۹۶۰ میلادی برای اولین بار یک پمپ سانتریفیوژ به صورت افقی ساخته شد. البته این پمپ تنها به این منظور طراحی و ساخته شد که بتواند پمپاژ سیالاتی با درجه حرارت بالا را انجام دهد. به این مدل از پمپ ها پمپ روغن داغ گفته می شود. میزان گرمایی که این پمپ می تواند تحمل کند بر اساس سیالی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد متفاوت می باشد. مثلاً اگر پمپ از آب به عنوان سیال استفاده کند قابلیت پمپاژ تا ۱۸۰ درجه را دارد. یا اگر از روغن در این پمپ ها به عنوان سیال بهره برده شود احتمالاً قابلیت پمپاژ تا سیصد و هشتاد درجه امکانپذیر باشد. عملکرد این گونه پمپ ها ارتباط زیادی به پروانه متصل به الکتروموتور آنها دارد. در این پمپ ها زمانی که موتور الکتریکی روشن می شود پروانه شروع به چرخیدن می کند و از طریق چرخش پره های آن انرژی جنبشی وارد سیال می گردد. این اتفاق باعث میشود سیال از داخل پمپ بیرون برود. در مورد پمپ روغن داغ خوب است بدانید که دارای قطعات مختلفی مثل یاتاقان، آب بند و محفوظ است. با توجه به اینکه این پمپها در دمای زیاد پمپاژ مایعاتی دارند برای خنک کردن آنها باید از سیستم های قوی مثل هوای سرد یا روغن های داغ استفاده شود. پمپ روغن داغ انواع مختلفی دارد. پمپ روغن داغ سانتریفیوژ یکی از مهم ترین انواع این پمپ ها است. پمپ مگنتی که با نام مغناطیسی هم شناخته می شود نوع دیگری از پمپ های روغنی داغ می باشد. یکی دیگر از انواع پمپ ها پمپ دنده ای است. پمپ کند نیز یکی دیگر از انواع این پمپ های روغنی است که شما میتوانید از آن استفاده کنید. در مورد پمپ های روغنی داغ باید بدانید که آنها کاربردهای زیادی داشته و مانند بسیاری دیگر از دستگاه های صنعتی دارای مزایا و معایب زیادی هستند. در ادامه در مورد کاربردها و مزایا و معایب آنها بیشتر صحبت خواهیم کرد پس ما را همراهی کنید.
کاربرد های پمپ روغن داغ
- یکی از مهم ترین کاربرد هایی که پمپ روغن داغ از آن برخوردار می باشد استفاده از آن در صنایع نفت و پتروشیمی برای خنک کنندگی و چربی زدایی می باشد.
- این پمپ پرکاربرد همچنین در پالایشگاه ها استفاده های زیادی دارد و در صنایع ماشین سازی هم برای مصارف مختلف از آن استفاده می شود.
- در مورد این پمپ این نکته را هم بدانید که حتی در مصارف دارویی و غذایی و صنایع مرتبط با آن ها کاربرد دارد.
- یکی از مهمترین صنایعی که پمپ روغن داغ در آن مورد استفاده قرار می گیرد صنعت فلزات می باشد. در این صنعت برای عملیات های مختلف مثل حمامهای گالوانیک و همچنین برای چربی زدایی از سطح فلزات از این پمپ ها استفاده می شود.
- توجه داشته باشید که پمپ های روغن داغ برای صنایع نساجی و رنگرزی هم در خشک کنندگی و تمیز کنندگی کاربرد دارند و به شدت در تولید مواد شوینده موثر هستند.
- از این پمپ ها در صنایع تولید لاستیک و پلاستیک به عنوان سیستم گرمکن و تولید فیبر استفاده می شود و برای حرارت دادن در دستگاه های پرس و ماشین های لباس شویی نیز کاربرد دارند.
- یکی دیگر از کاربردهای مهم این پمپ ها استفاده از آنها در صنعت قیر سازی برای پیش گرمایش مخازن ها است. پیش گرمایش مخازن ها در صنعت قیر سازی اهمیت بسیار زیادی دارد.
- این پمپ های پرکاربرد در صنعت چوب و تولید کاغذ و همچنین در دستگاه هایی که در تولید چسب به کار می روند، استفاده های زیادی دارد.
تمام مواردی که تا اینجا خدمت شما بیان کردیم تنها بخشی از کاربرد هایی است که پمپ روغن داغ در صنایع گوناگون دارد. شما می توانید با مراجعه به مجموعه اینترنتی ما با کاربردهای دیگر این پمپ ها آشنا شوید.
بررسی مزایا و معایب پمپ روغن داغ
بررسی مزایا و معایب این گونه پمپ های روغنی به شناخت بهتر آنها کمک میکند. به همین منظور ابتدا به سراغ بررسی مزایای پمپ روغن داغ می رویم:
- این پمپ ها با توجه به اینکه قیمت بسیار پایینی دارند و موادی که در آنها استفاده می شود ارزان قیمت است بسیار مقرون به صرفه می باشند و در مقایسه با دیگر پمپ های موجود در بازار خریداری آنها آسان تر است.
- در مورد پمپهای روغن داغ باید به این مزیت هم توجه داشته باشید که نصب آنها بسیار آسان است و بدون حضور تکنسین هم خودتان می توانید آنها را آماده کار کنید. همچنین دقت داشته باشید که این پمپ ها بسیار آسان نگهداری می شوند و کمتر از نیاز به تعمیر پیدا می کنند.
- یکی دیگر از مزیتهای مهم پمپ های روغن داغ این است که برای سیالات با ویسکوزیته قابلیت استفاده دارند. ضمناً توجه داشته باشید که این پمپها برای هرگونه سیالات ویسکوزیته حتی با خورندگی و دمای بالا کاربرد دارند.
- یکی دیگر از مزایای مهم این پمپ ها این است که جریان آنها ثابت است و همچنین جریان موجود در آنها هیچگونه پالسی ندارد.
- معمولاً افرادی که به دنبال خرید پمپ هستند دامنه استفاده از هد و دبی برای آن ها اهمیت زیادی دارد. پمپ روغن داغ خیال شما را از این نظر راحت کرده است و پوشش خوبی از دامنه گسترده هد و دبی به شما ارائه می کند.
مواردی که خدمت شما بیان کردیم اصلیترین مزایای پمپ های روغن داغ هستند. اما پس از آنکه مزایا را بررسی کردیم بهتر است به سراغ معایب این گونه پمپ ها هم برویم:
- اولین عیبی که به این پمپ ها وارد می شود این است که از نظر محیط کار محدودیت دارند. مثلاً آنها را نمی توان در محیط های خشک مورد استفاده قرار داد که این موضوع سبب میشود برخی صنایع فرصت استفاده از پمپ روغن داغ را از دست بدهند.
- عیب دیگری هم که به این پمپ های پرکاربرد وارد می شود این است که عدم به کارگیری فقط یک قطعه یا خرابی آن سبب میشود سایر اجزا پمپ نیز دچار مشکل شده و عملکرد کل پمپ دچار اختلال شود. البته این ایراد کمتر در این پمپ ها اتفاق میافتد.