کسب و کار نیوز- با وجود زیان ۸۵ هزار میلیارد تومانی میتوان گفت خودروسازان بزرگ کشور در معرض نابودی قرار گرفتهاند. صنعت خودرو با زیان انباشته 85 هزار میلیارد تومانی روزهای خوبی را سپری نمی کند. در حالی زیان خودروسازان به حداکثر میزان خود رسیده که چندین هزار سهامدار نگران نابودی سرمایه های خود هستند.
قیمت زیان خودروسازان در بازار انحصاری
به گزارش کسب و کار نیوز ، یک کارشناس خودرو در این زمینه می گوید: قیمت گذاری دستوری و وجود شورای رقابت اصلی ترین دلیل زیان انباشته در صنعت خودرو است. البته تنها دلیل نیست اما نقش بسیاری در ایجاد زیان داشته است. فربد زاوه افزود: درست است که قیمت گذاری دستوری قیمت را سرکوب می کند اما نمی توان با این روش بازار خودرو را کنترل کرد. نابسامانی و بلبشوی بازار خودرو چندین سال است که ادامه دارد و باید به این اتفاقات پایان داد.
صنعت زیان خودروسازان در بازار انحصاری
در همین زمینه چند روز پیش احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران، گفت که زیان انباشته صنعت خودروسازی کشور به ۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. در بزرگی این عدد همین بس که اگر این زیان انباشته را بر تعداد کل ایرانیان تقسیم کنیم، به هر ایرانی یک میلیون تومان میرسد. از آنجاییکه این شرکتها در سالهای برجام و ثبات اقتصادی سودده بودهاند و در سالهای اخیر و تحت فشار قیمتگذاری دستوری به این زیان هنگفت دچار شدهاند.
تورم زیان خودروسازان در بازار انحصاری
۸۵ هزار تومان زیان انباشته خودروسازان به نوعی مبنای زیان است و ضرر و زیان های خودروسازان بسیار بیشتر است. قیمت گذاری دستوری و وجود شورای رقابت اصلی ترین دلیل زیان انباشته در صنعت خودرو است. البته تنها دلیل نیست اما نقش بسیاری در ایجاد زیان داشته است. از سوی دیگر یکی دیگر از اصلی ترین چالش های خودروسازها، مدیران عامل هستند که نتوانسته اند حافظ حقوق سهامداران و خریداران باشند. همواره از پایین بودن قیمت خودرو برای مصرف کننده صحبت می کنند در صورتیکه شغل آنها تامین منافع خریداران و سهامدران است. تورم، نیروی انسانی و عدم برنامه ریزی مالی هم از دیگر دلایل زیان خودروسازان درسالهای اخیر است.
نابسامانی زیان خودروسازان در بازار انحصاری
درست است که قیمت گذاری دستوری قیمت را سرکوب می کند اما نمی توان با این روش بازار خودرو را کنترل کرد. نابسامانی و بلبشوی بازار خودرو چندین سال است که ادامه دارد و باید به این اتفاقات پایان داد. اگر هر دستوری برای بازار خودرو صادر نشود و قیمت های دستوری شورای رقابت نباشد شاید بازار به نرخ واقعی برسد. در این چندسال اخیر شورای رقابت نتوانست بازار را سر به راه کند. اشتباهات گذشته هم بوده است. با قیمتگذاری دستوری، خودروساز و مصرفکننده واقعی خودرو تنبیه شدند و در عوض واسطهها و دلالان در این میان از بیشترین سود برخوردار شدند. همچنین به دلیل افزایش نرخ تورم و افزایش نرخ ارز، قیمتگذاری دستوری به غلط انجام میشود.